Η άνοδος του Διαγόρα Ρόδου φέρνει αλλαγές σε 1ο και 3ο όμιλο!

Για νέες ανακοινώσεις ετοιμάζεται η Ομοσπονδία, που θέλει να αλλάξει κάποιους ομίλους στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Κι αν την πρώτη φορά στην ανακατανομή προκάλεσε εντύπωση η απόφαση να τοποθετηθούν οι Κρητικές ομάδες (Εργοτέλης και Ηράκλειο) στον όμιλο της Πελοποννήσου και να πάνε σ’ άλλον οι Κορινθιακές ομάδες (Τήρων Αγ. Θεοδώρων και Ποσειδών Λουτρακίου), τώρα η Ε.Ο.Κ. μετά την άνοδο και του Διαγόρα Ρόδου -η οποία σημειωτέον δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα- φαίνεται πως εξετάζει τρία διαφορετικά σενάρια για την τοποθέτηση της ομάδας των Δωδεκανήσων.
Στο πρώτο αρχικό σενάριο φαινόταν ότι ο Διαγόρας θα τοποθετηθεί στον 3ο όμιλο, μαζί με τις επίσης νησιωτικές ομάδες της Α.Ε. Δικαίου, του Α.Ο. Μυκόνου και της Α.Ε. Καρλοβασίου, ώστε ο συνολικός αριθμός των ομάδων να είναι 12. Αυτό είναι και το πιο λογικό, ωστόσο από εκεί και μετά έχουν ακουστεί έντονα και δύο διαφορετικές εκδοχές. Δηλαδή, ή η Ροδίτικη ομάδα να τοποθετηθεί στον 1ο όμιλο -χωρίς να γνωρίζουμε αν θα αποχωρήσει κάποια άλλη ομάδα- ή ακόμα και να δούμε τον Α.Ο. Μυκόνου ή την Α.Ε. Δικαίου σ’ άλλον όμιλο από τον 3ο που έχουν τοποθετηθεί. Αν γίνει αυτό, με το σκεπτικό ότι η Ε.Ο.Κ. θέλει να μοιράσει τα νησιά σε δύο ομίλους, τότε οι ομάδες θα επιβαρυνθούν με περίπου 5-10.000 ευρώ παραπάνω για τις μετακινήσεις τους!
Εν κατακλείδι, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή και προφανώς κανένα γεωγραφικό κριτήριο δεν παίζει ρόλο για την τελική μορφή των ομίλων, 1ου και 3ου, που αναμένεται σύντομα…

 

Συντάκτης: Δημήτρης Τσερεντζούλιας